Vulling tips

Tips voor het vullen van de zitzak:

1. Als u de zitzak gaat bijvullen met een grote zak vanaf circa 300 liter kunt u dit het beste doen in een schuurtje,als u de zak met vulling open maakt en u een soort van pvc buisje o.i.d heeft van zo'n ±30 cm lang. En deze voor de helft in de zak met vulling steekt(dus dat de betreffende buis er voor de helft bovenuit steekt). Vervolgens bindt u met een touw o.i.d de zak vulling met de buis er voor de helft bovenuit stekend dicht. Als u dit heeft gedaan steekt de buis eruit, en is de zak verder dicht. Waardoor u het makkelijk,en zonder geknoei kunt overgieten in de zitzak.

 

2. Bij een redelijke opening (rits vanaf ca. 40cm) van de zitzak/poef of kussen kunt u de zak met vulling voorzichtig overschudden. Hierbij is het een must om dit met 2 personen te doen, 1 houdt de opening van de zitzak goed open. Vervolgens 'giet' de ander zorgvuldig de vulling in de zitzak. Neem hiervoor de tijd en wees niet te haastig!

 

3. Bij een kleine hoeveelheid vanaf 30 tot ca. 200 +/- liter, kunt u het ook makkelijk bijvullen door het met een huis/tuin keuken emmer (+/-10-12 liter)  voorzichtig over te 'scheppen' in de zitzak.  Vul de emmer dan niet helemaal tot de rand, maar ongeveer tot 2/3, zo giet je het over zonder te knoeien.

 

De hoeveelheid voor uw zitzak  bepalen

Het is vaak moeilijk in te schatten hoeveel erin een zitzak zal gaan, omdat dit afhankelijk is van de grootte, maar ook hoe vol u de zitzak wilt hebben. In een gemiddelde zitzak gaat in zijn totaliteit ±300 liter vulling. In de allergrootste zitzakken(140cmx180cm) gaat zo'n ±400 liter vulling.

 

 

Welke hoeveelheid heeft u nodig om bij te vullen?

Om de zitzak bij te vullen heeft u vaak al voldoende aan 50 tot 100 liter vulling(afhankelijk van hoe leeg/vol uw zitzak is).

 

Wat moet ik me bij een bepaald aantal liters voorstellen?

Om een vergelijking te geven van de hoeveelheid liters kunt u een gewone grijze huis/tuin/keuken vuilniszak als voorbeeld nemen. Deze zakken zijn zo'n ± 50 - 60 liter.

 

Hoeveel liter zitzakvulling is een kilo?

Voor beide soorten zitzakvullingen geldt dat 100 liter ongeveer 1 KG weegt.

 

Hoeveel liter kussenvulling is een kilo?

De kussenvulling is sterk verschillend in gewicht, daarom verkopen wij het ook per 100 liter. Zodat u altijd verzekerd bent van een vaste hoeveelheid vulling. 1 KG kussenvulling is  ca. 50 liter.